САКАШ HEINEKEN, А НЕ ЗНАЕШ ШТО ОЗНАЧУВА ЦРВEНАТА ЅВЕЗДА?

heineken-red-star

Црвената ѕвезда? Тоа е древен симбол на пивските мајстори. 4-те краци ги претставуваат целосно природните состојки: јачменов слад, вода, хмељ и уникатниот квасец Heineken A-Yeast®.

Во средниот век, петтиот крак ја претставувал „непознатата магиjа” за подготовка на пиво. Но повеќе не се потпираме на магија. Ја заменивме со посветено мајсторство на подготовка на пиво со кое ги комплетираме 5-те краци на ѕвездата.