Омилениот десерт во школските ранчиња на децата

Училишното ѕвонче ги собра повторно сите деца во училишниот двор. Започнува уште една школска година која ќе нанижи знаења, петки, насмевки и спомени.

5-x-wafli-almi-ispraveni

Учениците се постојано активни, како низ игрите, така и умствено на часовите. Затоа им се потребни редовни извори на енергија од исхраната.

Со нивните мали мешиња, децата не можат да изедат количински многу одеднаш, но тие јадат често пати во текот на денот.

Покрај здравиот и обилен појадок наутро, следно на менито е првата ужинка. Децата се прибирливи и тие обично ќе се борат до крај за слатка ужинка. Тоа се претвора во потрага по највкусната брза закуска која ќе го задоволи детскиот аптетит, но и желбата за слатко залче.

Околу една третина од потребните дневни калории децата ги внесуваат во периодот додека се на училиште.  Токму затоа, бидете сигурни дека во некоја од преградите на школскиот ранец сте им спакувале крцкава чоколадна вафла Алми на Винчини.

Полни со млечен крем и прелиени со чоколадо, Алми е омилениот десерт во школските ранчиња на децата.

Алми Вафер е вкусна, млечна закуска која дава енергија и потполно шеќерно задоволство за играта да може да продолжи, а детското главче да мисли и учи на часовите.

Алми е достапна во практично пакување од 30 гр, а во маркетите може да се најде и пакување од Алми вафли 150г, односно 5 одделни вафли по 30 гр.  за секој училишен ден од неделата.

almi-cream_200gr

Дел од семејството на кравичката Алми е и двобоен Алми крем, со интензивен вкус на лешник кој децата го обожаваат намачкан на лепче во комбинација со ладна чаша млеко. Чоколадниот крем  Алми е толку неодолив што децата добиваат желба да црпат со лажица од големото 900 грамско пакување. Децата се преслатки со чоколадни мустачиња над усните и насмевки од задоволство после секоја Алми ужинка и другарување со најдобрата другарка на дечињата.