Дали сме подготвени да го одбраниме интернетот од нас самите?

Кога и да го вклучиме компјутерот или телефонот, се соочуваме со многубројни лични ставови најчесто изнесувани на социјалните медиуми. Веќе не постои место во интернет просторот каде нема да прочитаме нечиј ста...
article placeholder

Процесот на радикалниот ислам во средните училишта во Република Македонија; Реалност или фикција?

Денеска медиумите се вистински воспитувачи на младите поколенија. Денес живееме во време кога современата технологија е многу развиена. Интернетот, медиумите и социјалните мрежи се оние на кои младите трошат го...
article placeholder

Интервју со Кимов Никола: Љубовта кон фудбалот никогаш не згаснува, се што треба е волја и трпение за овој спорт

Кимов Никола е талентиран млад фудбалер кој може да биде иднината на македонскиот фудбал. Своевремено еден од најуспешните кадети во фудбалскиот клуб Победа – Прилеп. 1.    Фудбалот е еден од омилените спорт...
article placeholder

Во чест на Тоше, нашиот великан!

Ангелу, чиј си сега ти? Каде си? Во чија близина си? Да можеше да ме погледнеш во очи ќе ја видеше тагата во нив по тебе што те нема, иако само од тебе душата остана. Ќе видеше колку се чувствувам виновна шт...
article placeholder

Слава им на големите умови

Веќе неколку дена читам статуси и колмни за некоја реклама против насилството. Го гледав линкот постиран во хоум пејџот на Фејсбук, но никако да го отворам и да видам што всушност има во него. Искрено речено с...
article placeholder

10 Препораки како општествено одговорните бизниси ефикасно да ги користат социјалните медиуми

Најпрвин еден краток осврт на тоа што се општествено одговорни компании/бизниси? Општествено одговорни компании се оние компании кои не само што внимаваат што прават со својот профит туку и на кој начин го ост...
article placeholder

Скопје на фотошоп

Дојде лето... еве го, тука е... КОНЕЧНО, колку и да го мразам и колку и да ми е гадно ова Скопје во лето не би го сменил за ништо, за никаква цена, за никаква цел... уствари Скопје во лето и нема некоја цел. 3...
article placeholder

Светот денес

Решив да си го искажам бесот, Сега кога почна да ме одминува стресот. Бесот кој ме претвара во рис, не ја не сум е*ено проклет мис кој парадира по писти и чека да и се скандира. Не сум манекенка што по со...
article placeholder

Денес сите сме луѓе, ретко кој е човек!

Лојалност? Верност? Искреност? Чесност? Без маска на лице? Антидволичност? Солидарност? Хуманитарност? Почит? Колку души ги помнат овие зборови? Колку души ги користат овие зборови како свои наведени особини? К...
article placeholder

Животот на писателот

Ноќите се најдобриот пријател на човекот, во нив се чувствуваш свој, во нив уживаш, во нив се опушташ, во нив заспиваш, во нив ја пронаоѓаш утехата, во нив ја преболуваш тагата, во нив размислуваш за животот и ...