article placeholder

Сакам да одам на концерт!

Да, многу сакам да одам на концерт. На вистински концерт, со сцена, со бенд, со придружни вокали, со повеќе инструменти од еден сајзер, гитара евентуално тапани. И сакам да одам на добри концерти често. Не сака...
article placeholder

Демотиватори

- Не верувам дека ќе положиме... - Тешко дека ќе те примат. - Сигурно те изневерува! - Сепак мислам дека ќе се откажеш. - А да не одиме денес? - Сигурно мислиш дека е ова добра идеја? - Малку ми делуваш несигур...
article placeholder

Скокотни ме да се насмеам!

(Или како сите станаа стенд ап комедијанти) Кога последен пат некое македонско видео стигнало до бројка од преку сто илјади прегледи? Не се сеќавам, освен ако не било некоја мудрост од Амди, снимени телефонски...
article placeholder

Немам пари, а нема ништо на телевизија

“Немам пари а нема ништо на телевизија”.  Ова е еден графит кој долго време стои испишан на еден скопски ѕид. Не знам за вас, но мене ми е многу смешен, најверојатно затоа што е вистинит. Овој графит е малце од...
article placeholder

Стил ала Резил

Не го пишувам текстов со намера да изигравам моден гуру или девојка искочена од прв ред пред модна писта, затоа што реално не сум, но... Искрено, за да ја оценам сликата што ја гледам секое можно искачање во на...
article placeholder

Welcome to Macedonia. Good food, good people. Everything is like a paradise

Ако сте го гледале „Самоуништување“, сигурно ви текнува на репликава на синот на чичко Кумплунг. Еден перадајс што да ти кажувам. Мерак невиден. Ај храната добро – не ја закачам. Ама луѓево...Арни си се и тие, ...
article placeholder

Време е за Хајд Парк!

Време е... Време е да се направи детоксикација. Време е да се направи детоксикација од лоши реклами, лоши приказни, лоши вести, лоши луѓе, лоша мода, лоши филмови.... Време е да се оплемени просторот со нова кр...