article placeholder

Пофалба на (не)писменоста!

Денес го шетаф кучето низ школски двор и сватив колку е убаф животот. Децка смеа наоколу пролета пристигналa рацветале дрвата и грмушките. Преходниот ден ми беше ужасен и помалку депресивен зошто цела недела иј...
article placeholder

Генерација ‘96

Морав да посветам неколку реченици на оваа генерација. Речиси сите што ме познаваат, знаат колку сум против оваа генерација. Па искрено мислам дека полоша, нема. Со ова не сакам никого лично да навредам, но ген...
article placeholder

Шоуто на Труман

Слушајќи ги изјавите на градоначалникот Трајановски во врска со последните проекти кои никнуваат во Скопје, поготово во центарот на градот, се повеќе се чувствувам дека ние како држава сме дел од некое софистиц...
article placeholder

Ноќен Живот

Според сите дефиниции под ноќен живот се подразбира  поим за разонода достапна и е повеќе популарна навечер и во раните и утрински часови. Местата можат да бидат најразлични  кафани, пабови, клафулиња, ноќни кл...
article placeholder

Писмо до Дедо Мраз!

(Кога сакам ќе му пратам писмо на Дедо Мраз, добро?) Драг Дедо Мраз, Јас бев од оние деца кои никогаш не веруваа во тебе. Пред да се изнервираш од првата реченица, те молам дозволи ми да ти објаснам. Во гради...
article placeholder

Матурска треска

Полека се наближува сезоната на матури, епа спремете се, се ближат бурни времиња. Потресувања, хаоси, чуда, врагови. Едноставно се мора да е совршено за таа „совршена ноќ“. Колку не е совршена, тоа е чудо некое...
article placeholder

Не се извинувам, зашто не ми е гајле!

Нема да пишувам за актуелното петкратно убиство, за чудото во Свети Димитрија, за трагикомедиите кои секојдневно се случуваат во и надвор од Собранието. Не, денес имам желба и потреба да напишам еден крајно себ...
article placeholder

Зошто мислиш дека ќе ти кренам по наредните 15 обиди?

Ѕвониш еднаш, ѕвониш двапати, ѕвониш три пати, ѕвониш тринаесет пати, не добиваш одговор нит после првото, нит после второто, нит после третото, зашто мислиш дека ќе кренам после тринаесетото ѕвонење? Тешко на...
article placeholder

Еволуција

Дали знаевте дека имаме таленти кои успеваат во Холивудската филмска индустрија? Знаевте ли дека имаме Филхармониски Оркестар при Македонското Радио кој снима музика за видео игри и холивудски филмови како што ...