Кино Милениум со нов репертоар по Cinedays

Неделава не очекуваат премиери на 2 филмски остварувања.  Четврток е стандардниот термин за премиери на филмовите во редовниот репертоар, па по завршувањето на Синедејс, овој четврток продолжуваме со контину...

Афера – најдобрата драма на годината носи уште повеќе перспективи, уште повеќе уживање

Сѐ уште не знаеме кој го убил Скоти Локхарт, но премиерата на третата сезона на „Афера“ е зацртана, а Pickboxима ексклузива за серијата, па така таа мистерија дефинитивно ќе ја откриеме на 21.11. Наградуваната ...

3 нови филмови на репертоарот на кино Милениум

Ни претставува задоволство да најавиме дури 3 новитети на репертоарот на кино Милениум. Ден за премиерно прикажување овој пат е сабота(22.10.), бидејќи четврточната и петочната вечер се резервирани за затворање...

Момчето што ја хакираше НАСА

Не мораш да бидеш гениј за да сфатиш дека новата динамична драма Скорпион (Scorpion)што се прикажува на Pickbox е генијална. Или дека главниот лик Волтер О'Брајан е гениј. Серијата за група бубаџии со огромен к...

2 македонски филма на репертоарот на кино Милениум

  Ни претставува задоволство да најавиме дека неделава која следува ќе ја одбележат две македонски нови продукции во главните термини на репертоарот на кино Милениум. Премиерно, четврток(06.10.), во 20:00...

Филмот за Хитлер можен германски кандидат за Оскар

Сатиричната комедија за водачот на нацистичка Германија во периодот на Втората светска војна, Адолф Хитлер, е еден од осумте филмови кои Германија ги разгледува за свој кандидат за Оскар за најдобар странски фи...

Две премиери во кино Милениум!

Неделава која следува, поточно во четврток(28.07.) не очекуваат 2 премиерни филмски остварувања на репертоарот на кино Милениум. Долгоочекуваното продолжение на серијалот за агентот ЏЕЈСОН БОРН (JASON BOURNE...