article placeholder

Навики или пак нешто друго?!

Навика ?! Да , постои и тоа како. Прилично глуп израз зарем не? Честопати ги среќаваме зборовите како се е до навика или што да правам ми прерасна во навика. Не е лошо доколку навиката што сме ја стекнале теж...
article placeholder

Емооците денес. Колку ги покажуваме?

Дали се плашиш да ги покажеш своите емоции?? Ако си само еден од тие кои се плашат да признаат што чувствува нивното срце, значи се плашиш да ја признаеш својата реалност. Емоциите се дел од тебе, тие се дел од...
article placeholder

Што денес претставува да си дегенерик во нашето мило опшество?

Дегенерик си ако си уметник, дегенерик си ако легнуваш у 3 и одма стануваш у 5 зошто имаш преголема инспирација поради која не можеш да заспиеш, дегенерик си ако пишуваш книга и се трудиш да биде џаст прфект. Д...
article placeholder

Кој да чуваш бе лепотице?

Си вртам по фејсбук... се поети станале бре, колку поети тоа е нешто невидено... лепотицава више треба у секое второ машко у скопје да го чува, не и е лесно... Незнам зашто е толку потребно сите помодарски да п...
article placeholder

Бил Николов: Кога на Македонија ќе и’ биде дозволено да учествува на Олимпијада?

„Бившата Југословенска Република Македонија" на свеченото отворање на Зимските олимписки игри во Сочи, Русија, продефилира со оние држави чии имиња започнуваат со буквата „Б" (зборот „бивш" почнува со „Б" и на ...
article placeholder

Патувањето кон иднината

Испрати ја љубовта во иднината. Испрати го сето она што го посакуваш во една далечна зора. Прати го таму сонцето, да го осватлува новиот ден. Патувај во потрага по среќата. Во куфер понеси ја вербата. И ќе сфа...
article placeholder

Жената од моите соништа

Дали може некој да ми даде вистинска жена! Жена со оригинално тело Жена со гради, колкови, усни и лице што зрачи сè да биде оригинал Сакам вистинска жена Не како жена од списание Таа не е вистинска Сакам...
article placeholder

Колумна на Илчо Ѓорѓиоски – Претседател на ФФМ

Фудбалот е волшебна работа, која обединува, исполнува и не прави среќни. Ниеден друг спорт ја нема неговата популарност. Тој е најважната споредна работа на светот. Токму и поради тоа очекувањата се многу голем...
article placeholder

Јавен Превоз

Скопски студент, зима, 7 сабајле, само една фамилијарна кола... има лек и за тоа, се вика ЈСП или било која друга такси компанија... И како што можеш да видиш се и сешто во ЈСП, така можеш да го помирисаш исто...
article placeholder

Ало девојки… приземјете се…

Овој пат мојава колумна ќе биде малку поинаква. Нема да пишувам за некоја неостварена љубов, нема да пишувам за некој настан што мене ми се случил, нема да пишувам за некоја измислена приказна. Во последно врем...