Емооците денес. Колку ги покажуваме?

27298_101259800052247_797225538_nДали се плашиш да ги покажеш своите емоции?? Ако си само еден од тие кои се плашат да признаат што чувствува нивното срце, значи се плашиш да ја признаеш својата реалност. Емоциите се дел од тебе, тие се дел од твојот живот и твојата реалност.

Ако се плашиш да признаеш дека си вљубен, дали некогаш ќе ја добиеш личноста што ја љубиш? Дали некогаш ќе дознае таа личност дека ја свиѓаш? Секако дека нема,па нема сигурно од небо да ти падне во прегратки и да ти каже знам дека твоето срце чука само за мене. Под ниеден случај не постои оправдањето ПОНОС МИ НЕ ДАЈЕ.  Ако не ти дава, тогаш што воопшто сакаш? Зарем мислиш дека личноста сама ќе ти се даде како на тацна?

Доколку си женско и сеуште леташ у облаци со мотото Ќе дојде-ќе ме побара итн ред други слични утешни зборови, тој никогаш нема да дојде. Па тој мисли дека нема шанси кај тебе и нема да ти прииде кога ти рецка не му маваш и очекуваш како гром од ведро небо да ти падне-епа нема. Хелоу у 21 век живееш кај што све е веќе можно, све е веќе нормално. НИШТО НЕ Е АПСУРДНО! Му приоѓаш, му кажуваш два-три збора. Маваш добар флерт и си заминуваш и тоа е тоа. Ако ти врати, освоен е. Ако не продужи даље и дечко ко те ј*бе. Битно е дека си покушала да му даеш до знање. Запамти дека кругот се врти, еден ден он ќе те бара али ти ќе бидеш недостижна за него. Зарем сакаш да биде обратно? Он да трчка по тебе сега, ти ладно му викаш Дечко ќе дое бољи од тебе и на крај ти трчаш по него као да е задњи бус.

Е сега ако си машко и ако кажеш дека другарите ќе ти се смејат иза леџа пошо си и рекол на цурата дека ја сакаш и не можеш без неа . . . хмм, се лажеш. Не си пи*ка ако покажеш осечања за некоја личност, ти си само вистински човек кој покажал што значи да сакаш некој со цело срце и цела душа. Девојчињата сакаат љубов, романтика и милијарда слатки и убави зборови, а не луѓе што се заљубени . . . а се понашаат како да не им е ич гајле за девојчињата и норманло викаат дека ги боли к*урац за нив. Епа погледни каков си у очите на девојчето, вистински маж или обичен клошар?

И ако навистина мислите дека јадам само гом*а, погледнете ги животните. Тие знаат што е тоа љубов, ако им се свиѓаш доаѓаат кај тебе и се галат (како и меѓу себе, кај нив нема мое-твое . . . наше-ваше). А ако не, тогаш си ги покажуваат канџите. Па нормално коа се попаметни од сите нас, луѓето.

Денес кај нас не постои љубов . . . постои само една е*ена корист. Ти се умилува, ти ласка за што . . . за на крај да ти каже најдов боље нешо ко те ј*бе. Емоциите се да те вратат во живот, да ти докажат дека постоиш, дека живееш. Многу често емоциите создаваат болка, но таа болка ти дава сила да идеш даље без разлика на се. Да станеш увек коа ќе паднеш, да не бидеш слаб кога ќе доживееш неправда, кога ќе бидеш сам и осамен. Кога сите ќе ти се смеат, ти ќе им докажеш дека од увек си можел да бидеш океј. Да им кажеш на сите дека не се плашиш од болка и не се плашиш да кажеш пред сите дека некоја личност ЈА САКАШ повише од себе и све на светот.

 

Марија Прличкова

 

Останатите колумни на следниот линк.

(Објавувањето колумни, мислења, ставови, писма и текстови од надворешни автори е одраз на намерата на „Хајд Парк“ да даде простор на секого кој сака да се искаже. Но, напоменуваме дека мислењата и ставовите изнесени тука, не се одраз на ставовите на „Хајд Парк“ и целосно се оградуваме)

Доколку сакате и вие да ни испратите мислење, став, писмо, текст или дело од било каков вид, тоа можете да го направите на следниот линк.