Отстранете го непријатниот мирис под пазувите со помош на лимон

Лимонот не е само за јадење и пиење. Дознајте уште три едноставни но многу полезни техники за тоа како да го уптребите лимонот за разубавување на кожата и против потење.

lemon

lemon

Лимон и вода – Пијалок за прочистување на органите за варење.

Лимон маска – Во стаклен сад додадете две лажички мед и сок од половина лимон. Нанесете ја маската на чисто лице и оставете да делува 20 минути. Маската ќе ја освежи вашата кожа, ќе ја нахрани и ќе ги отстрани нечистотиите.

Лимон против потење – Доколку премногу се потите истријте ги пазувите со кришка лимон.