Потенка половина за една недела!

Сакате за кратко време да го намалите обемот на струкот? Ако се придржувате до овие 6 навики, сигурно ќе успеете за 1 недела.

polovina_dieta

1. Намалете со солта

Можеби солената храна ве привлекува, но во пакет доаѓа и вишокот вода. Кога внесувате голема количина на сол се собираат многу повеќе течности во вас, заради што се чувствувате подуени како балон.

2. Избегнувајте ги тестенините

Кога ќе ги намалите јаглехидратите, го терате вашето тело да ги троши оние кои се веќе наталожени во организмот. Со тоа губите килограми.

3. Намалете ја количината на млечни производи

Ако постојано се чувствувате подуено, тоа значи дека не сте толерантни на лактоза. Ако забележите дека вашиот организам не ги поднесува добро млечните производи, избегнувајте ги или консумирајте ги оние без лактоза, но во помали количини.

4. Јадете овошје со помалку фруктоза

Ако јадете овошје со помалку овошен шеќер, вашиот желудник подобро ќе ја вари храната. Практикувајте шумско овошје кое може да го комбинирате со грејпфрут.

5. Намалете со алкохолот

Обидете се една недела да не испиете ниту едно пиво, ниту газиран сок. Ќе се зачудите колку потенки ќе бидете тогаш, барем визуелно. Жестоките пијалаци содржат многу калории, а само една чашка е доволна да уништи неколку тренинзи.

6. Тренирајте секој ден

Тоа не значи дека секој ден мора да одите во теретана. Брзото одење или трчање се секогаш добредојдени.