Пресметајте за колку време ќе ги симнете вишокот килограми

Секогаш е добро време за големи промени, а една од најзначајните е слабеењето ако веќе подолго време неуспешно се борите со килограмите.

dieta_kilogrami

Слабеењето е процес во кој треба да вложите многу труд и енергија и истовремено да се откажете од неколку лоши навики.

Ако сте се одлучиле конечно да ги стопите пост-празничните килограми, овој калкулатор ќе ви даде реална слика за тоа колку време ќе ви треба.

Како да пресметате?

Кликнете на овој линк.

Означете го полот, а во полињата пополнете ја моменталната тежина, висина и години. Внимавајте мерките да бидат изразени во kg и cm.

Следно означете на каков тип на диета се придржувате – дали ги ограничувате калориите или пак секој ден се будите со вода и лимон?

Во последното поле означете колку килограми сакате да изгубите и кликнете на зеленото поле кое ќе ви пресмета точно колку време ќе ви биде потребно.