Едноставна навика со чија помош лесно ќе ослабете

Лошата исхрана и нередовната физичка активност се едни од главните фактори што доведуваат до дебелеење.

waterblog

 

Меѓутоа, мали промени во навиките можат да ви помогнат да ја задржите витката линија. Еден од тие трикови е и тој пред оброкот да се напиете чаша вода.

Резултатите од научната студија која ја спроведоа стручњаците во Вирџинија покажале дека оние кои пред оброкот ќе се напијат вода за време на јадењето внесуваат 13 отсто помалку калории.

Овој едноставен трик, каков што е пиењето чаша вода половина час пред оброкот, може да даде многу долготрајни позитивни резултати.