Дали тој заслужува уште една шанса?

Кога ќе ви рече дека е во ред да бидете само пријатели, знајте дека ве лаже. Да бидеме реални – ниеден маж не би сакал да се најде во зоната на пријателство.

par_vrska_shansa

Навистина сте сурови ако знаете дека тој е заљубен во вас, а вие го третирате како пријател. Или фатете го или пуштете го! – изборот е едноставен!

Еве 3 причини зошто треба да му дадете шанса.

1. Тој е лудо заљубен во вас

Иако комуникацијата и однесувањето со жените не му се силна страна, тој сепак има квалитети кои заслужуваат да бидат ценети. Еден од нив е фактот што тој е неверојатно многу заљубен во вас. Зарем нели секоја девојка сака да биде третирана како принцеза, како капка на дланка…?

Ова момче ќе ви го даде токму тоа – ќе ви ја држи вратата отворена, ќе ве слуша со часови како некој ве повредил. Всушност, тој ќе направи сѐ за да остане во вашиот живот.

2. Тој е супер, само има тешкотии

Жените се привлечени од алфа мажјаци – моќни мажи кои знаат да се изборат за она што го сакаат, па затоа бета мажјаците завршуваат во „зоната на пријателство“. Ваквите мажи можеби имаат тешкотии во моментот – не можат да најдат работа или се соочуваат со било какви други лични проблеми.

Ако тој поминува низ тежок период, не го судете. Дајте му малку време да се соземе и да си ги среди мислите. Времето е одличен показател за вистинскиот карактер на човекот. Плус, порано или подоцна не би сакале да знаете како се справува со тешки ситуации?

Со оглед на тоа што 95% од мажите лажат за нивните чувства, дајте му го ултимативниот тест: Ако сакате да откриете дали навистина сака да останете пријатели, тогаш направете го ова – следниот пат кога сте излезени само прашајте го: „Ако јас сакам да започнам врска со тебе, дали ти би го сакал истото?“.

Без разлика на одговорот, сигурно ќе забележите некаква реакција – или ќе сфати дека го местите или ќе признае дека од одамна имал чувства за вас.

3. Тој е одлична прилика

Можеби го сметате за незрел, бидејќи изгледа како да ве лаже. Токму затоа жените ги сакаат „лошите момчиња“ – тие се искрени и знаат што сакаат. Чудно, но вистинито. Ова за жал, не им оди во прилог на добрите момчиња, бидејќи тие не знаат точно што прават, но се трудат.

Со исклучок на неговите лоши комуникациски вештини, тој е вистинска прилика за вас. Освен што знае добро да ве третира, тој и ве заслужува, ве засмејува и едноставно ви го прави животот подобар. Зарем не би можеле еднаш да прогледате низ прсти? Можеби и ќе го најдете господин Совршен…