Колку пати во животот вистински ќе се заљубите?

Многумина мислат дека вистинската љубов е една и единствена. Мегутоа во стварноста тоа е многу поинаку. Доколку себеси си дозволите можно е е да доживеете повеке кратни романси и средби со животни партнери во текот на разни доби од животот.

ljubov_zaljubenost_vrska

Дури три четвртини од лугето веруваат во вистинска љубов а пет проценти не искусиле вакви емоции. Но поголемиот ден од нив имаат по 24 години и сеуште го чекаат оној правиот да дојде.

Скоро половина од жените преку својот живот ќе се заљубат длабоко и искрено, а мажите за разлика од жените почесто го поклонуваат срцето. Дури 51 процент од жените се заљубуваат пет пати во животот додека мажите со 39 проценти тоа го доживуваат само еднаш.

Поголемиот дел од учесниците во истражувањето кажуваат дека врската станала озбилна кога тие ги запознале родителите на својата љубена/љубен. Сепак за многумина клучен збор за стабилна врска е зборот “те сакам“.