9 начини да спречите прејадување

Си признавате дека претерувате со јадењето, а сепак сакате да имате тело како манекенка, нели? Можеме да ви помогнеме како да се откажете од вториот ред од чоколадото, од репете помфрит и плус една топка сладол...

Тајната на витката линија се крие во медот!

Премногу шеќер и индустриски преработена храна се главни виновници за масовната епидемија на дебелеењето. Клучот за враќање на витата линија се крие во медот, смета познатиот нутриционист Мајк Мекинес. “...

Препознајте ги знаците на депресија

Секој понекогаш има лош ден и умерено ниво на стрес, што е нормално. Тоа помага да се подготвите за предизвиците што животот ги става пред вас и да се мотивирате да ги постигнете целите што сте си ги поставиле....