Хималајска сауна за младешки изглед

Негуваната кожа од далеку се препознава. Истражувањата покажаа дека користењето на хималајска сауна, дава исклучителни резултати во одржувањето на младешкиот изглед на кожата. Поточно, состојката која помага за добивање на убава кожа е хималајската сол, која е вградена во тулите на сауната. Ја прочистува кожата, корисна е за третирање на акни, помага при проблеми со псоријаза или егзема. Го зајакнува имунолошкиот систем и го детоксицира телото.

thumbnail_f429edf089a15c5e2a70b4cd23280b626224510bac033a15757839a430a34f97

Тоа е и причина зошто во последно време се повеќе семејства се одлучуваат во домот да инсталираат сауна со хималајска кристална сол.  На следниот линк можете да видите како изгледа http://pirinexport.mk/

Хималајската сауна исто така е корисна  за луѓе кои имаат проблеми со дишните патишта, поленска грозница, со циркулација и хроничен умор. А оние кои ја пробале несомнено ќе констатираат дека користењето на Сауна со хималајска кристална сол е уникатно релаксирачко искуство.

Во услови на голема загаденоста на воздухот, особено во зимскиот период и тоа посебно во градските средини, не можеме едноставно да се затвориме дома и да се изолираме од светот. Но она што можеме да го направиме е да создадеме услови, со кои ќе си помогнеме да се исчистиме од сите отрови кои секојдневно ги вдишуваме. Хималајска сауна има антибактериско својство, го разредува и го олеснува исфрлањето на секретот и го олеснува дишењето. При вдишување на воздухот, солта патува низ синусите и дишните патишта, ја апсорбира влагата, ги чисти дишните патишта и ги уништува бактериите. Ја стабилизира неправилната работа на срцето, го регулира сонот, го успорува процесот на стареење. Навистина неверојатно!

thumbnail_13495193_964084847022231_9183112165089347167_n

Па тогаш ако можеме да си дозволиме, зошто да немаме Хималајска сауна? А ако веќе се решите, направете го тоа со најдобрите, оние кои се докажани во овој сегмент. А доколку сакате нешто дополнително да се информирате или прашае тоа може да го направите на овој линк https://www.facebook.com/PirinExport.Kozha.Sauni.Spa