Едноставен тест од 30 секунди: Проверете дали сте дебели

Ова е едноставен и лесен тест за дебелина кој во три чекори ќе ви покаже дали имате повеќе килограми од потребното.

ПРВО: Исечете ластик долг колку што сте високи

ВТОРО: Завиткајте го на пола

ТРЕТО: Ставете го околу струкот

Имате вишок од ластикот? Тоа е сјајна вест, немате килограми повеќе.

Ако ластикот е тесен, тогаш треба да намалите со јадењето.