За секунда отстранете ги гребнатинките од мебелот – Еве како

Во секој дом се наоѓа барем едно парче мебел направено од дрво: крвет, ормар, маса, столици…

Mebel drvo (free photos)

Но убавината на дрвениот мебел може да ја нарушат разни гребнатинки. За среќа, гребнатинките можете да ги отстраните со ова природно средство.

Сè што ви е потребно е орев и мека крпа. Природните масла од оревот ќе помогнат во отстранување на гребнатинките.

Постапка:

1. Извадете го оревот од лушпа, преполовете го и со едната половина истријте ја гребнатинката дијагонално.

2. Протријте ја гребнатинката со прст како би ја загреале површината.

3. Причекајте неколку минути за дрвото да впие масло од оревот.

4. Исполирајте ја површината со мека крпа. Од гребнатинката веќе нема да има ни трага.