Зошто мажите не сакаат обврски?

После долгогодишна врска со партнерот, логичен е бракот. Сепак, повеќето од мажите одат на овој голем чекор, а на таа тема не сакаат ни да разговараат. Ќе ви ги откриеме трите најчести причини поради кои мажите не сакаат ваква обврска во своите животи.

runwife

1. Страв

Мажите, пред се, се плашат дека жената со која се венчаат, дека сосема ќе се промени. Докажете му дека не сакате да се промените по секоја цена и да го прифатите онаков каков што е.

2. Несигурност

Некои мажи веруваат дека жената е со него само затоа што прават убави работи за неа. Покажете му дека го сакате, без обзир на поклоните и другите материјални работи.

3. Слобода

Еден од големите стравови кај мажите, кога станува збор за бракот, е губењето на слободата. Тие се плашат дека со бракот ќе ја изгубат сета таа слобода, сето тоа време кое го имале за хоби, за пријателите итн. Разубедете го и објаснете му дека и вие ќе го имате својот живот покрај вашата врска.