Што се крие зад ѕвездата?

Во новата кампања на Heineken во Македонија - „Зад ѕвездата има многу повеќе”, се повикуваат консументите на Heineken да ги откријат автентичните приказни на пивото што се основата на овој бренд. Главнат...

6 митови за човечкото тело во кои треба да престанеме да веруваме

Можеби овој податок ќе ви звучи чудно, но просечниот човек знае многу малку за сопственото тело. Луѓето не се виновни за тоа, бидејќи популарната култура постојано наметнува непроверени факти за здравјето, исхр...

Што ќе се случи со вашето тело ако престанете да пушите?

Веројатно многумина ги знаат опасностите од пушењето, но свесно не се откажуваат од оваа своја навика, бидејќи повеќе уживаат во цигарата, одошто се загрижени за своето здравје. А можеби почесто и не сакаат да ...

Грешки кои сé уште ги правиме при полнењето на смарт-телефоните

Батериите во нашите смартфони се чувствителни на свои сопствени верзии „стрес“. И исто како што долгото изложување на стрес влијае негативно на животниот век на луѓето, тоа се случува и со долговечноста на ваша...

Huawei P9 ја доби наградата „Европски кориснички паметен телефон за 2016-17″ на годинешните EISA Awards

Huawei Consumer Business Group со задоволство објавува дека Huawei P9 е назначен за „Европски кориснички паметен телефон за 2016-17" од страна на European Image and Sound Association (EISA). Ова е четврта годин...