5 невозможни цели од кои треба да се откажете

Боксерската легенда Мохамед Али во една своја изјава рече дека „Ништо не е невозможно“, но во пракса работите не се баш сосема такви. Одлично ќе беше да можевте да реализирате баш сè, меѓутоа тоа е невозможно, ...

Создадете го вашиот најубав фото албум

Многу често се случува фотографиите кои ги чуваме во нашите компјутери да ни се избришат. Истото може да се случи и во датотеката на нашиот мобилен, или пак со меморискиот стик. За да не се случи да ги изгубите...

Регионални Fujitsu партнерски награди за 2015/16 год. во рацете на две Македонски компании

На свечениот настан во Софија на 20 јули регионалната канцеларија на Fujitsu Technology Solutions која ги покрива државите Бугарија, Македонија, Албанија и Косово награди пет свои партнери во програмата Fujitsu...

Најдобрите професии за срамежливите луѓе

Изборот на кариера е еден од најважните избори во вашиот живот, кој пред сè треба да биде базиран на вашиот карактер. Постојат луѓе кои уживаат да работат во групи, постојано да комуницираат и да се дружат со к...

Зошто на балерините никогаш не им се врти во глава?

Благодарение на променетата структура во мозокот, како последица на долгогодишното вежбање, балерините можат да изведуваат пируети во непрекината низа, а притоа никогаш да не им се заврти во мозокот, откриле бр...

Што не треба да чувате во фрижидерот?

Имате навика сè да ставате во фрижидер? Сепак, на секоја работа не и е местото таму, а благодарение на видеото на BuzzFeed ќе откриете кои работи не треба да ги чувате во фрижидер и зошто. https://www.youtub...

7 едноставни начини да кажете „не“

Дали ви е непријатно да кажете „не“ кога некој ќе побара нешто од вас? Дали секогаш се трудите да бидете љубезни со сите и покрај тоа што на тој начин си наштетувате себеси? – Не сте единствени. Причината порад...

Како најбрзо и најлесно од странство да испратите подарок на вашите блиски?

Живеете и работите во странство и сакате за кратко време да ги израдувате најблиските?!. Тоа да биде брзо, едноставно и крајно безбедно. Пратете им Подарок Картичка, тие сами ќе си одберат подарок или ќе ги иск...