Препознајте дали сте го пронашле мажот со кој треба да останете до крајот на животот

Одлуката дали сте со вистинскиот или маж кој нема да издржи уште долго, не зависи само од скокоткањето во стомакот. Ако мажот кој го имате покрај вас има барем половина од овие карактеристики, зачувајте ...

Зошто секогаш ја посакуваме личноста која не може да ја имаме?

Нервоза, љубомора, депресија и сето тоа поради љубов. Не било каква, туку невозвратена, да би била возвратена љубов, сигурно не би ги предизвикувала овие симптоми. Но, зошто често ги трпиме симптомите и ...

Што можеме да научиме од поранешните момчиња?

Секој од нас има некакво минато. Добро е кога ќе го споредите минатото со сегашноста да сфатите дека сте пораснале и дека вашето вчера е милион пати полошо од вашето денес, никако обратно. Секој чекор и постапк...

Откријте дали партнерот емотивно ве уништува

Емотивното уништување во врската може да остави многу поголеми последици и од физичкото, затоа што од таквата врска е невозможно да побегнете. Ако сте збунети и не можете со сигурност да одредите дали ва...

Грешки кои ја уништуваат врската

Врската која почнала изненадувачки убаво и нежно, сепак кратко траела. Тажни сте и размислувате каде сте згрешиле. Психолозите за решавање на љубовните проблеми се потрудиле да објаснат каде сте погрешиле и што...

Оживеј ја љубовта во 6 чекори

Само мали промени на однесувањето можат, како што тврдат научниците, да нашрават чуда за врската или бракот. Клучот е во упорноста. Ако доследно се држиме до малит епозитивни промени, тие стануваат навик...

Важноста на слободата во врската

Кога станува збор за сериозни љубовни врски, често мажите се жалат дека губат дел од својата слобода покрај партнерката. Во “поплавите“ од совети како да успеете во врска е еден од фактите дека девојките забран...

Проверете дали очајно посакувате да бидете во врска

Да се доживее неуспех во љубовта навистина не е лесно, но штом се случи тоа треба да запрете и здивнете... Ако кај себе забележите некои од овие знаци, тогаш време е да си помогнете и да престанете да би...

Знаци дека вашите кавги стануваат сериозен проблем во врската

Невозможно е да бидете во брак или врска, а никогаш да не се скарате. Сите оние кои велат дека немале ниту една кавга - лажат. Но, како да препознаете кога кавгите ќе излезат од граници на нормала? 1....