„Прасето кое сакаше да биде птица“ меѓу трите најдобри за УНЕСКО наградата

Македонскиот цртан филм „Прасето кое сакаше да биде птица“ е вброен меѓу трите најдобри во светот на најпрестижниот светски фестивал за детска телевизиска продукција „Prix Jeunesse International“, за наградата ...

Младите луѓе имаат идеи и треба да добијат шанса да ги реализираат – заврши натпреварот во бизнис студија на случај 2016

Тимот на Бритиш-Американ тобако е победник на натпреварот во бизнис студија на случај 2016 кој го организираше ИЕДЦ Алумни клуб Македонија и ИЕДЦ Бледската Школа за менаџмент Наградата за победничкиот ти...

Започнува „Пролетниот вино фест“ во Скопје

Во среда во 18 часот ќе започне петтиот по ред „ Пролетен Вино Фест“, а ќе го отворат „Акустик Дивижн“. Веднаш по нив ќе настапи Влатко Илиевски, а за крај свој концертен настап ќе има Игор Џамбазов.  По...

ИЕДЦ натпревар во бизнис студија на случај 2016

Денес започнува дводневниот натпревар во бизнис студија на случај 2016 во организација на ИЕДЦ Алумни клуб Македонија и ИЕДЦ Бледската Школа за менаџмент Натпреварот помеѓу компании од Република Македони...

Се снима нова серија за деца „Вистински приказни“

Во тек е снимањето на новата играна серија за деца во 20 продолженија „Вистински приказни“ според сценарио и режија на Кузман Кузмановски. Серијата ќе се снима во период од 2,5 месеци на повеќе локации низ Маке...

Пакомак донира семиња за цветни расади по повод “Денот на парковите и градините”

Зелените површини во градовите овозможуваат бројни бенефиции за граѓаните во нивната животна средина. Градските паркови пружаат можности за физичка активност , рекреација, заштита од поплави, природна звучна из...

Новиот македонски игран филм „Лазар“ вечерва на Скопски филмски фестивал

Новиот македонски игран филм „Лазар“ на режисерот Светозар Ристовски кој е и автор на сценариото ќе биде прикажан во понеделник вечер во 20 часот во киното „Милениум“. Улогите ги толкуваат актерите: Ната...

Во Телеком продавниците поставени се канти за дотраена електронска опрема

Македонски Телеком постави специјално дизајнирани садови, односно канти во 12 продавници низ државава, во коишто ќе може да се собира отпад од електрична и електронска опрема. Пет канти за електричен и електрон...

Компаниите дел од системот на Пакомак ќе го одбележат 22 април денот на планетата Земја со еколошки активности

Денот на планетата Земја е само обичен ден со необични активности. Но не и за Пакомак и компаниите кои се дел од неговиот систем, и кои секојдневно дејствуваат со заедничката визија да го минимизираат негативно...

Звуците на Италија ќе се слушаат и во Скопје

„Мала Италија во Скопје“ е настан кој во среда, ќе се одржи по втор пат во Скопје, во Музејот на ВМРО. Основната идеја е претставување на италијанската култура преку наполитанските арии. Мотивација за настан...