Budweiser го менува името во America за да ја подобри продажбата во изборна година

Пивото Budweiser се надева дека повторно ќе ги освои американските љубители на пиво и затоа ова лето ќе го промени називот во America на шест месеци. Budweiser и натаму е едно од најпознатите пивски брендо...

ММФ: Корупцијата годишно голта над два отсто од светското богатство

Корупцијата годишно голта повеќе од два отсто од вкупното светско богатство, се наведува во извештајот на Меѓународниот монетарен фонд(ММФ), објавен во среда. „Корупцијата е сложен феномен што му одолева н...

Трамп има намера да ги зголеми даноците за богатите

Милијардерот Доналд Трамп, кој остана единствениот кандидат на Републиканската партија за ноемвриските претседателски избори во САД, доколку биде избран за Белата куќа има намера да ги зголеми даноците за најбо...

ЕУ подготвува единствен дигитален пазар

Заради пречките на интернет на граѓаните на ЕУ не им се достапни сите производи и услуги под исти услови, а само 15 отсто од нив купуваат на интернет од друга држава членка на ЕУ, но единствениот дигитален паза...

Комплекс Ветрило-живеалиште за среќно, здраво домување

На падините на Водно, е започната изградбата на внимателно осмислен нов концепт на куќи кои ги задоволуваат сите потреби на едно семејство. Оддалечен е од центар за само 6,5 километри во близина на општината во...

Укинувањето на Шенген би било економска катаклизма за Европа

Повторното воведување на граничните контроли во Европа би ја чинеле германската економија најмалку 77 милијарди долари во следните десет години, а во најлош случај оваа сума би била значително поголема, пресмет...

Германија забележа рекорден буџетски суфицит

Германија во 2015 година забележува рекорден буџетски суфицит, со „солиден и рамноправен“ раст на економските активности, објави во вторникот државниот завод за статистика. Вкупниот буџетски суфицит во 2...

Значаен раст на приходите и нето добивката на Атлантик Група

Атлантик Група во 2015 година генерираше продажба на 711 милиони евра, што во споредба со претходната година, претставува зголемување од 5,6 проценти. Добивката пред камати и даноци (EBIT) изнесува 53 милиони е...

Според граѓаните во Македонија Македонски Телеком има најдобра мрежа

Ова е заклучок од истражувањето на агенцијата „Брима", дел од TNS групацијата и македонски член на GALLUP International, спроведено во декември 2015 година Истражувањето е направено на репрезентативен прим...

Македонски Телеком со извонредни понуди во месецот на вљубените

Македонски Телеком во месецот кога се одбележува љубовта, подготви извонредни понуди за своите корисници. Новата припејд понуда наречена Супер пар пакет е совршен подарок за сите лудо вљубени. Корисниците за са...