WEF: Биотехнологијата и 3Д печатењето за пет години ќе укинат пет 5 млн работни места

Новата индустриска револуција ќе му донесе на светот напредок во областа на тридимензионалното печатење и биотехнологијата, но исто така ќе поттикне и укинување на пет милиони работни места во следните пет годи...

Нафтените компании ги кратат инвестициите и во 2016

Најголемите светски производители на нафта и гас, при најниско ниво на цената на сировата нафта за 11 години, најавуваат натамошно смалување на инвестиции, продажба на имоти и укинување на работни места, но се ...

Промотивни активности во продавниците на Македонски Телеком

Во пресрет на Новогодишните празници Македонски Телеком подготви уште едно изненадување за корисниците. На 25 и 26 декември декември во телеком продавниците во Рамстор и Капитол Мол нашата музичка ѕвезда...

Интервју со Даниела Адемоска, сопственик и генерален директор на Капитол Мол

Ефикасни тимови и квалитетна содржина е најдобриот амалгам за успешен трговски центар! Овој декември Капитол Мол го слави својот втор роденден. За првиот роденден имавте интересен концепт. Каква е вашата...

Пакомак и Економскиот факултет од Скопје започнуваат еколошка акција

Економскиот Факултет во Скопје во соработка со компанијата Пакомак од денес започнуваат еколошка акција за собирање на пластика и хартија во универзтетскиот кампус. Имено Пакомак со цел да ги стимулира с...

Завршна конференција на едукативниот караван „e-Engagement“

Во сабота, на 12 декември во Телеком иновативниот центар се одржа завршната конференција од едукативниот караван „e-Engagement” како дел од проектот за промоција на предностите и придобивките од информатичките ...

Официјално промовиран проектот за интероперабилност за зголемување на квалитетот на административните услуги

Вчера во просториите на ЕУ инфо центарот официјално беше промовиран проектот „Испорака на опрема за платформата за интероперабилност во Министерството за информатичко општество и администрација”. Овој пр...

Формиран Кластер за туризам на Тиквешкиот регион

На 11 декември 2015, организацијата за индустриски развој на Обединетите нации (UNIDO) во Тиквешијата организираше настан за промоција на кластерот за туризам на Тиквешкиот регион. Иницијативата на овој неодамн...

Прва продавница во која сите сакаат да пазаруваат

Стопанска банка АД - Скопје, холандскиот технолошки гигант Philips и малопродажниот ланец за техника во Македонија -Техномаркет, на 10 декември отвораат уникатна интернет продавница. Во оваа веб-продавни...