Предностите на раното будење

Будењето во раните утрински часови без потешкотии е поврзано со посилно чувство на среќа, тврдат стручњаците. Луѓето кои порано стануваат се посреќни и позадоволни од животот, покажала најновата студија....

Доените деца имаат помалку проблеми со однесувањето

  Новороденчињата хранети исклучиво со мајчиното млеко во првите шест месеци од животот имаат помалку проблеми во однесувањето периодот меѓу седмата и единаесеттата година од животот, а последично и под...

10 начини да слабеете без откажување

Познато ви е дека за симнување на некој килограм вишок треба послабо да се храните, а повеќе да се движите. Сепак, научниците кои се занимаваат со диети и начини на исхрана докажаа дека можете да слабеете успеш...

Нередовна менструација: Три нарушувачи на циклусот

Некои секојдневни навики можат значително да влијаат на нашето тело и да предизвикаат големи промени што се манифестираат во нашиот циклус.   Менструалниот живот е различен кај секоја жена. Но да...

Како интензивната работа влијае врз здравјето на жените?

  Жените кои вложуваат многу време во градењето на своите професионални кариери, на крајот може да се доведат до сериозни заболувања и инвалидност, додека продолжената работна седмица може да им помогне...

Променете ги навиките и заштитете го телото од стареење

Веројатно ќе бидеме први кои што јавно ќе признаат дека секојдневната нега на лицето која што подразбира миење и хидратација е исклучително исцрпувачка, но ако сакате да се изборите со знаците на стареењето, кр...

5 чудни симптоми дека имате недостаток на витамини

Кога вашето тело се обидува да ви каже нешто, тоа го покажува на доста чудни начини. Денешниот начин на исхрана може лесно да доведе до недостатоци на витамини во организмот, без разлика дали јадете соодветна х...